top of page
Search
  • Writer's pictureDiatalk

Szakíts, ha mersz, ha bírsz, ha tudsz

Eljutsz ide is. Már egymilliószor átgondoltad. Már ezerszer lejátszottad fejben. Már százszor fogadkoztál, hogy ma megteszed. Érzed, hogy valami nincs rendben. Tudod, hogy ahogyan te sem, úgy Ő sem BOLDOG. Egyértelmű, hogy ezt már a "beszéljük meg, kommunikáljuk le" nem menti meg.

Belenézel a tükörbe, ahol a kemény éned szemében már kétségtelenül ott lobog az elhatározottság tüze. Meggyőzted magad és az összes barátod, hogy ez a legjobb amit MAGADÉRT tehetsz. Világos a fejedben, mit kell mondanod, hogy gyors és fájdalommentes legyen. Veszed a mély levegőt, emeled a fejed és akkor meglátod Őt.

Abban a negyed másodpercben tűnik el a magabiztos, eltökélt harcos; magamögött hagyva a kérdésekkel teli, esendő, törékeny EMBERt, aki mindent megadna, hogy valaki azt mondja: "Meg sem fogod érezni", "Egyikteknek sem fog fájni", "Valóban ez a jó döntés", "Ne agyalj, tedd meg!".

De nem szól senki. Csak a csönd, az a kínos csönd, ami éket ver közétek. Továbbra sincs senki más, csak ti ketten. Két ember a VARÁZS nélkül. Érzi ő is, hogy mi következik. Feszült tőle, de nem könnyíti meg a dolgod, ahogyan Te sem az övét. Majd megindulnak a szavak és előbukkannak az igazi érzések. Elkezdődik a matekozás, hogy hogyan tovább. Elkélne egy feles, hogy könnyítse a gyomrodban a görcsöt, de ahogy átveszi a szót, már nem annyira a gyomrod, mint a szíved szorul össze.

Nincs vita, nincs gyilkolás, nincs KÉRDÉS. Ez a helyes döntés. Tudod, hogy fontos neked és, hogy te is az vagy neki, de érzitek, hogy nem most van itt az időtök.

Reménykedsz, hogy boldog lesz ő is, te is. Nem foglalod imába, hogy vele vagy nélküle, de fohászkodsz, hogy boldog legyen a jovőtök. Még elbúcsúzol, még megöleled, még hallod, ahogyan gyorsan dobog a szíve, még érzed az illatát, még hallod a hangját. Becsukod az ajtót, újabb mély levegőt veszel és elmorzsolod a KÖNNYCSEPPet.

Vége.

Érzed még a súlyt, ami komolyan nyomja a szíved. Kicsit nehéz még a légzés, de lassan letisztul a kép. Egyre gyorsanbban reagálsz. Pörögnek a gondolatok, miközben még kicsit megbénít az érzés, aztán megkönnyebbülsz. Tudod, hogy rendben leszel te is, ő is és átfut az arcodon egy őszinte mosoly. HÁLÁS vagy minden együtt megélt pillanatért. Ezzel a gondolattal, pedig megnyugszol és a lelkedben béke van.

Aztán a keserédes felismerés:

nálad maradt a fogkeféje...

9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page