Search
  • Diatalk

Kapaszkodj!

Updated: Apr 10, 2020Jól hallottad. Kapaszkodj! Keress egy fogódzkodót, mert ez bizony kemény menet lesz. Már most az. Ezernyi nyughatatlan gondolat van most a fejedben, miközben belefulladsz a körülötted szüntelenül áramló mérhetetlen zajba. De tudnod kell barátom, hogy ezen is túl leszünk. Egyszer.

Az eddigi életed felfordult, az iskolád átmenetileg bezárt, az anyukád a konyhában a laptopot nyomogatva süti neked a palacsintát, amíg az emberek egymást nyomják el egy konzerv kukoricáért. A vállalkozásod megzuhant, vagy az apukádé, vagy a párodé, vagy a kedvenc zöldségesedé, és olybá tűnik, hogy a káosz mindenkin eluralkodik, és senki sem mond semmi pontosat. Talán, mert senki nem tud semmi pontosat. A legrosszabb, pedig az, hogy senki nem mondja ki azt, amit a leginkább szeretne a lelked hallani. Neked viszont most nem is másra kell figyelned. Neked magadra kell figyelned, arra, ami belül születik meg: az érzésre, a gondolatra, hogy rendben leszel. Ha ezt akartad hallani, akkor én most elmondom neked: RENDBEN LESZEL.


Adaptálódni fogsz barátom. Egy pillanatra megállsz, egy pillanatra kinyitod a szemed, az elméd; majd alapjaiban figyeled meg, hogy mi történik körülötted, ezt követően levonod a tanulságot, és mész tovább. Talán más irányba, mint korábban, de mész tovább. Felszívod magad és mész előre, ahogyan mindig is tetted.

Megtorpanni ér és most lehet is. Aggódni, félni is lehet, csak az nem fog sokat segíteni. Használd hát ki az időt, amit kaptál. Ez ugyanis nem más, mint idő megnyugodni, felfrissülni és újjászületni.


Töltődj fel, pihenj egy keveset, aztán kezd újra, vagy építsd át azt, ami eddig olyan jól működött. Vedd észre, hogy a káosz mit rajzol ki élesen: kik vannak ott neked; kik segítenek; kik írnak, hogy rendben vagy-e; kik visznek neked enni; kiket érdekel, hogy nálad is működik a #maradjotthon .


Nem tudhatod meddig fog tartani az új. Nem tudhatod mi lesz a többiek, és a világ sorsa. A legjobb az egészben, pedig az, hogy nem is kell tudnod. Elég, ha hiszel. Hiszel és kapaszkodsz.

Kapaszkodsz a reménybe, hogy van elég erőd és végig tudod csinálni bármi is áll előtted. Most nem kell ennél több. #kapaszkodj #magyarország


25 views0 comments

Recent Posts

See All