top of page
Search
  • Writer's pictureDiatalk

Határon

Mostanra már mind hiszti-határra értünk.

.

Érthető, hiszen nem nevezhetnek minket egy türelmes népnek, még kevésbé kedvesnek… pláne azokkal, akik maszk nélkül szállnak be velünk egy liftbe, vagy nem tartják be a boltban a sorbanállós távolságot. . A - válasz nélküli - kérdések sora, pont olyan gyorsasággal torlódik fel, ahogyan a tünetek hosszú listája, és egyre nagyobb ívben kerüljük a másikakat, mert azokhoz olyan vélt/képzelt tulajdonságot rendelünk, mint a Covid-birtoklás, amely újfajta megkülönböztetést, egy ócska gyűlöletet szül. .

Az az állapot kezd egyre erősebben kirajzolódni, amikor a duplamaszkot viselő kolléga és a Covid-tagadó egymás torkának esnek a buszon, csak, hogy bizonyítsák a saját igazukat, ami csak az „utazásból való kizárás” és a „8 rugós bírság” mindent túlharsogó hangjára csitul némiképp. . Naponta szurkáljuk magunkat, és drága vérünkkel etetjük a még drágább teszteket, hogy azok jóllakottan, a (meg)nyugtató csíkos pijamában mehessenek a kukába aludni. . Az ember már maga sem tudja, merre az arra, és egy intenzív gyomorrontásnál is az összes létező Istenhez imádkozik, hogy azok egyike se küldje koronával a fején lélegeztetőgépre. . Vannak persze azok, akik hiszik, hogy érinthetetlenek; hogy se maszk, se házibuli, se egyéjszakás kaland nem hozza rájuk a bajt… és sajnos nem csak az ifjú titán korosztály tartozik a mit-nekem-covid kategóriába, mert már az idős mamikák is kacéran flangálnak maszk nélkül - nyunyókaként funkcionáló - kiscicás nyuggertankjaikkal a boltok felé.

.

Kicsit irigykedem azokra, akik ennyire bátran villoghatnak az immunrendszerükkel, és élik a világukat, amíg én önkéntesen háttérbe húzódom, és váltig hiszen, hogy a gond nem azzal van, hogy őket a vírus esetleges elkapása nem érdekli….

.

Hanem az, ha valaki nem tiszteli a másikakat, és a flegmaságukkal átitatott nemtörődömségük már veszélyezteti a többi embert: kiváltképp azokat, akiknek megvan az okuk extrán félni, és túltoltan elővigyázatosnak lenni.

.

Mi több nemcsak a másik embert nem tisztelik, hanem annak az embernek a családját sem.

.

Aki, pedig engem és a családomat nem tiszteli, attól én leszek határon…

. Kitartást és maszkot fel Magyarország!195 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page