Search
  • Diatalk

Esemény utáni – avagy az igazi ’walk of shame’

A ’Walk of shame’ kifejezés külföldön elterjedt használata arra a jelenségre utal, amikor a lányok a pasinál töltött éjszaka utáni reggel, a múlt esti öltözékben battyognak haza. De a ’szégyen-járás’ magyar valósága: az esemény utáni tabletta beszerzése.

Ha Amerikában járna úgy egy – a 14. életévét már betöltött – lány, hogy fut a 72 órás után, az vény nélkül, az első sarki patikában megkapja a lehetőséget, hogy korrigálja az esetlegesen nem kívánt gyereknek még a gondolatát is. Ezzel szemben hazánkban valóban „mázli”, hogy nem 2, 4, vagy 24 órás csodáról beszélünk, mert összeköttetés, doki-ismerősök hada és mutyi nélkül igazi kanossza-járás típusú procedúra a gyógyszer bezerzése. Valóban nem gyakori manapság, hogy probléma legyen az óveszerekkel, de nem kell olyan szélsőséges/ítélkező gondolatokig menni, mint, hogy „a csaj minden este más pasi ágyában köt ki #megérdemli”, hogy elhangozzon a mondat sex után: „Baj van!” Ha egy olyan pár,- akik pusztán azért védekeznek, mert még nem készültek fel érzelmileg/pénzügyileg/lelkileg egy gyermek fogadására – képesek megijedni a helyzettől, akkor el lehet képzelni mi játszódik le a fejében egy 15 évesnek, aki éppen jó úton van a „megtanulom mit hova kell tenni játékban”.

De hogyan is néz ki ez a többlépcsős Walk of Shame? Az elszakadt gumi realizálása és az ezzel kézenfogva járó kétségbeesés után, 0. lépésként elhangzik a ’Mindenki nyugodjon le a pics@ba” belső hang, amit reakcióidőd függvényében követ az első lépés: 1, Írni a legjobb barátnak/barátnőnek. A feltevés, hogy volt már esetleg hasonló helyzetben, nagyban javítana a gyomortájéki görcsön, viszont az a típusú válasz (,ami bizonyítja, hogy hasonló helyzetben megoldásért Ő hív legközelebb téged), hogy „Nem mondod b@szki!” csak újabb olaj a tűzre. 2, A második lépcső (főleg fiatal korban), amikor egy komolyabb tapasztalattal rendelkezőt szeretnél tanácsért elérni kerül elő a szülő. Azonban nem kicsit problémás az üzenetváltás, ha a mama kisded álmából éjszaka felriasztva az „Elszakadt a gumi, kéne doki receptért” mondatra úgy reagál, hogy „Milyen gumi?”. Ilyenkor fejedet fogva ülsz és azon agyalsz, hogy érfelvágás előtt, vagy után írd meg neki, hogy „A Négyes-hatos-villamos gumija! -  Szerinted melyik?!?”

3, A harmadik pont, amikor bejutsz a dokihoz és próbálod a legtisztább hangodon, a lehető legtömörebben, minden lényegi információt belesűrítve elmondani, hogy mit is szeretnél. Orvosfüggő, hogy milyen mondatot csatol a recept átadásakor. Vicceskedve jelzi, hogy „Remélem megérte”, vgay rutinosan, faarccal közli, hogy „Kérjen majd vizsgálatra időpontot”, vagy tanácsot ad, hogy „Sokkal óvatosabbnak kéne lenni”. #Köszi Sherlock, nélküled nem jövök rá…. -.-’

4, Az utolsó a mosoly-mentes patikus, aki nem kérdez és nem ítélkezik.

Balesete történnek. A belső szorító érzést, pedig az ember magában generálja arra vonatkozóan, hogy ez a téma ciki – Mintha bárkit is a gólya hozott volna… Mindenki fejében más az időpont, amikor normálisnak tartja, hogy családot alapítson / gyereket vállaljon. Viszont ha még abban a bizonyos korban vagy, amikor a ’Terhes vagyok’ mondatra még a „ Mi-a-sz@r?” a barátnők reakciója a „Gratulálok” helyett, akkor bizony nem kis segítség, ha van mód korrigálni a korai szülővé válást.


6 views0 comments

Recent Posts

See All