top of page
Search
  • Diatalk

Emelem poharam:

Ez az év messze túlszárnyalta a legvadabb elképzeléseinket, és rémálmainkat is. Világszinten egymást követték az olyan események, amikből egy évre önmagában egy darab is sok lenne, de mintha egy Istenségekből álló asztaltársaság betintázott tagjai sorra licitáltak volna rá az előttük ülőre: - Áradás? Tartom, és emelem sáskajárással, meg tűzvészekkel. - Ok. Tartom és emelem egy világjárvánnyal! - Szép, de akkor tegyünk mellé egy adag gyilkos darazsat és egy tüntetéshullámot.

- Akkor már csapjunk hozzá egy ammónium-nitrát okozta robbanást is. - Na meg pár földrengést és földcsuszamlást is.

Tudom, tudom, az alapvető - felszámolhatatlannak tűnő - problémák mellett minden évben történnek szörnyűségek, de az idei évben ezek és a sok más egyéb katasztrófa - a mennyiségükből adódóan is - elvitték a fókuszt. Számtalan ismerősöm családtagja, vagy barátja hunyt el Covid-ban, és túl sok embert érintett a vírus negatívan munkaszempontból; ahogyan megviselte őket egészségügyileg testi és/vagy lelki szinten egyaránt. Ilyen körülmények között a karácsony sok otthonban nem volt sem teljes, sem meghitt, és biztos vagyok benne, hogy ma este sokan drukkolnak, hogy ma éjfél után ne 2020. december 32. jelenjen meg a telefon kalendáriumán. A sok rossz után ma mindenkit arra buzdítanék, hogy ma este emelje poharát a sok egészségügyi dolgozó mellett saját magára is. Többen mondanák, hogy ez önző gondolat, de mégis ki emelje a poharát rád, ha nem te magad?

Mindenkit bátorítok, hogy vegye számba, hogy a saját életében, egyéni szinten, az elmúlt egy évben milyen sikereket ért el, akkor is, ha nem talál mást, minthogy túlélte az idei esztendőt. Én láttam idén talpra állást a reménytelenből; harcosokat küzdeni magukért, szeretteikért egyéni és közös céljukért, ahogyan tapasztaltam mély fájdalmat örömkönnyekbe fordulni. A sok rosszat meleg színekkel itatta át a számtalan eljegyzés, meghitt esküvő, megannyi várandósság, felhőtlen nevetés, baráti együttérzés és igaz szeretet. Részben ezek miatt bizakodom a jobb, könnyebb és nevetésben teli időkben, és abban, hogy jövőre mindannyiunknak szép és csodákban bővelkedő éve lesz.

Tudnunk kell ugyanis megtalálni a hitet, a reményt, és mindazt a jót, ami erőt adhat és őszintén motiválhat minket az új évben. Az új évben, ami tiszta lapot és újrakezdést jelenthet. Emelem poharam: Ránk!
477 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page