top of page
Search
  • Writer's pictureDiatalk

Csalás-kód

Én nem vagyok az a Nő, akit megcsalnak. Vagy mégis?

Na gyerekek. Tegye fel az a kezét, akit már ért a kellemetlen meglepetés, hogy a kedves párjáról kiderült, hogy más bokorban keresi a boldogságot. Egy-kettő-három...húha, de sok kéz van hirtelen a levegőben.

Az egyik legjobb barátom egyszer azt mondta:"Dina, te olyan abszurdul vagy hiú, hogy az valami kibekurtul hihetetlen". Talán ebből a pontból kiindulva és egy kalap magabiztosságra hivatkozva tartottam magamban mindig is a mondatot: Á, engem nem fognak megcsalni. Kedves vagyok, odaadó, ízig-vérig Nő, mégis a hiszti-mentes fajta szülötte. #mikellmég

Aztán a tény, hogy az állítólagos "párom" a kedvenc szórakozóhelyem csodás kis ajtaján egy másik lány társaságában távozik/ül be taxiba azt mutatja, hogy ezeket a tulajdonságokat mindenki - így én magam is - pontosan oda helyezhetem fel, ahova nem szégyellem.

Na mármost; én pont magasról szarom le az ártatlanság vélelmét. Leléptél egy csajjal, vagy nem? Beültetted a taxiba,vagy nem? Szartál nekem felvenni a telefont, vagy nem? Na ugye. Azt gondolom hűségesnek lenni, a mai világban még mindig nem egy akkora nehézség. Kétségtelenül túl van misztifikálva, hogy a kísértés túl erős. Rázod a kis fejed jobbra-balra és kész.

De ácsi. Mi az oka annak, hogy a csaj/pasi ahelyett, hogy megemberelné magát, felkötné a két szentséges kis kezével a felnőtt-nacit és azt mondaná, hogy "Bocs Kicsim, elmúlt. Legyen vége" inkább 'egyszerűbb' megoldásnak találja végtelenségig megalázó helyzetbe hozni a mellette levő embert?

Az első - nem kicsit gyenge - kifogás a Berúgtam, megtörtént.

Na neeee hőbörögnek azok, akik részegen is simán nemet tudnak mondani arra, hogy rossz helyre tegyék be a legbecsesebb kincsük. A be vagyok baszcsizva mondókára hivatkozva mellélepni inkább tűnik belső vágynak, ami kitestesedhetett egy gagyi ürügy mögött, mintsem valódi oknak.

Lehet a Dühösen/bosszúból mellékef****lek. #összevesztünk és majd én jól megmutatom.

Ha azt az embert, akit átmenetileg/huzamosan oldalbordádként kezelsz, ilyen szinten vagy képes "megleckéztetni", akkor barátom van egy nagyon király pszicho/agyfurkász ismerősöm, aki se perc alatt rakja helyre a kis fejedben ezt a görcsös idiótaságod. #Csernus-papa-segít.

Aztán ott van a Csak úgy.

És akkor itt a fenti mondatot szeretném ha visszaolvasnátok: tessék szíves lenni felnőni és elengedni a másik kezét, ha már nem köt hozzá érzelem. Emlékek? Gyerekek? Ok. Ha csak ezek maradtak, akkor üljetek le és beszéljétek át, mert az instant-sérülés csatolva van.

Azt gondolom két alapgondolat mentén gyalogolnak (többnyire) a vesztükbe a kis butusok: Az egyik, az 'Úgyse derül ki'. Elbizakodott gondolat, hiszen ma már mindenki mindenkinek az ismerőse és előszeretettel megy a "kegyes-szarkavarás". Jön az SMS - Láttam a faszid egy csajjal, amihez az ajándék képet, mint csatolmányt már nincs is gyomrod megnézni... Ismerős? A másik, hogy az elkövető fél akarja hogy kiderüljön. Ez szintén az "akarom, hogy tudd, hogy másnak kellek" bizonytalanságot erősítendő jelenhet meg és a gyerekesség netovábbja.

És mi van a megcsalás után?

A, Nincs bűntudat.

Nem törvényszerű, hogy rosszul érezze magát a csalárd. Megtette kész. Szőnyeg alá söpri a dolgot és jó esetben nem derül ki. Rossz esetben rákérdezhetsz, amire vagy van elég tökös, hogy megmondja: Igen,megtettem... Vagy előveszi a legjobb védekezés a támadás kártyát és te leszel a szemét, mert nem bízol, mert ilyeneket feltételezel, mert konspirációs teóriákat gyártasz a helyes kis fejedben.

B, Van bűntudat

Őrlődik, zavar van a fejében, pörög, mint malac a jégen, majd elédáll mikor a furcsa viselkedésének okára rákérdezel. Megy a hüppögés, megy a rinya és a végén te vagy, aki megsajnálod "szegény szerencsétlen megtévedt árvát".

0 toleranciám van a megcsalásra. Nem azért mert nem kötődöm, vagy nem szeretem a másik embert, hanem azért, mert ha egyszer megtette és visszaengedem, éppen ilyen könnyedséggel lesz képes ismét mellélépni. Azt gondolom, egy kapcsolat elkezdésekor senki nem tart a másik fejéhez fegyvert. Nem kötelező valakivel együtt lenni. Azonban ha már fennáll a helyzet, hogy van egy másik és egy kicsit is fontos, akkor tegyük már meg, hogy nem adunk neki okot arra, hogy éjszaka azon görcsöljön, hogy hol és ki mellett nem alszunk és hagyjuk szerencsétlent nyugodtan pihenni. Ne tegyük tönkre a nőt/férfit, és ne vegyük el tőle a lehetőséget, hogy a későbbiekben képes legyen másban bízni.

Ha pedig elmúlt - mert ilyen is van - engedjük el egymás kezét, mert egy ilyen akció után az Önbecsülés vére az, ami legtöbbször folyik.

5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page