Search
  • Diatalk

Angyalok földjén

A legjobb dolog a karácsonyban, hogy anélkül mondatom el a „kedvenc embereimnek”, mennyire szeretem és becsülöm őket, hogy zavarba kellene jönnöm, hogy ismét hangot adtam az érzelmeimnek. Mert engem is angyalok vesznek körül, akiknek fontos lenne, hogy mindig elmondjam: Köszönöm, hogy része vagy az életemnek (,továbbá, hogy elviseled az impulzív és végtelenségig makacs lényem). Sokféle angyal létezik. Vannak, akikkel furcsa a viszony, távolabb állnak tőlünk és csak mikropillanatait kapják el az életünkből. Meghallgatnak, visszakérdeznek, felveszik az ötperces agyfurkász szerepét. Ilyen a zöldséges, a sarki sütis néni, a gondnok. Megint másfajta angyalok az orvosaink. Ők, akik legközelebb állnak az Isteni alkotáshoz kérdés nélkül nyújtanak segítő kezet. Ők az önzetlenség netovábbjai. Aztán ott vannak az általunk választott angyalok: a barátok. Azok az emberek, akik a gondjaink csak azért teszik sajátjukévá, hogy ne kelljen nekünk teljesen egyedül megbirkóznunk velük. Teszik ezt szívből, mert az életükben kiemelten fontos és értékes szerepet töltünk be, ahogyan ők is a miénkben. Ők az általunk választott család. Az elsők a családtagokon kívül, akik mellett elengedhetjük magunk és önmagunk lehetünk. Smink nélkül, álarc nélkül. Isten szeretetét, pedig onnan tudhatjuk, hogy a legerősebb, mikor a közvetlen környezetünkben rejti el az angyalokat. A család az, akivel a legerősebb kötelék és bizalmi viszony alakulhat ki. Mert nincs jobb, mint édesanyánkhoz, édesapánkhoz odabújni, a tesónk agyát húzni, vagy a nagyikánkkal egy jót beszélgetni. Akik bensőséges pillanatokat adnak, akik 0. perctől szeretnek és védelmeznek bennünket, ők, akik a kezdetektől értelmet adnak minden ünnepnek.

De az igazi angyalokhoz leginkább hasonlító teremtmények olyanok, mint a csillagok: nem látjuk, de tisztában vagyunk vele, hogy ott vannak. Messziről figyelnek, kísérik az utunkat és támogatnak. Imádkoznak, ha nehéz a helyzetünk; energiát küldenek, mert hiszik, hogy a mi jólétünk az ő életüket is jobbá teszi. Ez az, ami igazi boldogságot ad. A tudat, hogy valaki feltétel nélkül szeret. Ezért vallom, hogy a szeretet a legcsodálatosabb és különlegesebb dolog, ami létezik: mert olyasvalaki iránt is tisztán, és őszintén érezhetjük, akit nem is igazán ismerünk. Mert nem feltétele, hogy napi kontaktban legyünk, (H)iszen a legerősebb (K)ötelék húz hozzá így is.

Angyalok, akik előhozzák a legmélyebb hálát és a kérdést: „Mi jó tettem, hogy ilyen varázslatos ember szeretetét érdemeltem ki?”. Mert a gazdagság nem abban mérhető, hogy mennyi pénz van a számlánkon, hogy hány autónk van, vagy hány telefonunk.  Az igazi gazdagság az angyalok számában mutatkozik meg. Álljunk ma meg egy pillanatra és mondjunk el egy köszönömöt a saját angyalaink felé. Továbbá törekedjünk arra, hogy mi is minél több embernek jelenthessük ugyanezt.

2 views0 comments

Recent Posts

See All